WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - ZVK Eisden-Dorp  5 - 4  (3-2)

DATUM 09-12-2011  20:25

DOELPUNTEN

VERSLAG In de 3' had Roberto Di Giambattista al dribbelend de Eisdense defensie opgerold om vervolgens de 1 – 0 op het bord te prikken.

Gaandeweg ontpopte ZVC zich als de overheersende ploeg en dat concretiseerde het via Johan Munters in de 7': 2 – 0. Doch ZVK verhoogde de druk. En hoewel Davy Trippaers erg attent bleef, moest hij zich in de 16' toch gewonnen geven: 2 – 1. Het bleef spannend en gelijk opgaand.

Op het moment dat Michaël Festjens van aan het eigen doelgebied met een tergend trage lob de bal in de netten deed verdwijnen, achtte men dat de wedstrijd definitief kantelde in ons voordeel: 3 – 1. Fout. Nog voor de pauze werd het Kamp in snelheid gepakt en wezen de bordjes 3 – 2. Het kon in de tweede helft nog alle kanten uit.

In een vrij potig geharrewar voor doel drong Jeroen Van Wijck stevig aan en bracht hij zijn ploeg op een riante voorsprong, met nog 10 minuten te gaan: 4 – 2. ZVC liet echter een steekje vallen; de bezoekers daagden op voor een open goal en kwamen op die manier gemakkelijk terug tot 4 – 3. Spannend... Rond de 40' redde Trippaers bij drie opeenvolgende snedige aanvallen van de bezoekers, op schitterende wijze de meubelen.

Naar het einde van de match toe forceerde Jeroen Van Wijck de beslissing: 5 – 3. De tegentreffer op een paar seconden van het eindsignaal (5 – 4) veranderde niets meer aan de bevochten overwinning van de jonge garde.

Onze youngsters zijn goed bezig: ze tellen 4 overwinningen en 1 gelijkspel op 9 wedstrijden. Mooi toch voor een beginnende ploeg. De scheidsrechter speelde zijn rol voortreffelijk. (Clamonz)

ZVC Leopoldsburg speelde met: Trippaers, Henriouille, R. Di Giambattista, Triekels, Munters, Pauwels, Bormans, Van Wijck, Van Kort, Festjens, Boonen.